+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникСо кликнување на повеќе може да се запознаете со новините кои ги носат измените на Законот за управување со отпад објавени во Службен весник на РM, број 147 од 2013 година кои влегуваат во сила на 5 Ноември 2013 година…

Во “Службен весник на РМ”, бр. 148/13 објавен е Законот за изменување и дополнување на Законот за трговија. Со кликнување на повеќе може да го преземете Написот за новините во Законот кои ќе се применуваат од 6 Ноември 2013 година…

Во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе се осврнуваме на предложените решенија во однос на постапката и процедурите за спроведување на испитот за сметководител и овластен сметководител…

Со цел за ваше навремено информирање со кликнување на повеќе може да го преземете Написот во кој подетално се осврнуваме на предложените законски решенија кои се нудат со овој закон…

Во написот кој Ви го даваме во атачмент на овој маил или кој може да го симнете со кликнување подолу на преземи се осврнуваме на предложените законски решенија кои се во Собраниска процедура.

Со кликнување на повеќе може да го симнете Октомврискиот број од 2013 година на еле­ктро­нско­то изда­­ние на спис­ани­е­то МСФИ Инф­о­­рма­­тор…

Во Написот кој може да го преземете со кликнување на повеќе подетелно се осврнуваме на законските аспекти поврзани со принудниот одмор, односно прекин на работниот процес од деловни причини…

Во Написот кој може да го преземете со кликнување на повеќе подетелно се осврнуваме на оданочувањето на приходите од авторски права и права на индустриска сопственост од аспект на персоналниот данок…

Во Написот кој може да го преземете со кликнување на повеќе подетално се осврнуваме на Данокот на приход платен на странски правни лица (задржан данок)…

Во Написот кој може да го преземете со кликнување на повеќе подетално се осврнуваме на постапката за исполнување на даночниот долг преку пребивање со даночно побарување…

За разрешување на сите дилеми поврзани со правото на одбивка на претходниот ДДВ и обврската за пресметка на излезен ДДВ при продажбата на нови или употребувани патнички возила прочитајте во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.