+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникВо продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2024 година заклучно со периодот мај 2024 – јуни 2024 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.05.2024 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2024 година заклучно со периодот април 2024 – мај 2024 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 23.04.2024 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2024 година заклучно со периодот март 2024 – април 2024 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.03.2024 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2024 година заклучно со периодот февруари 2024 – март 2024 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.02.2024 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2024 година заклучно со периодот јануари 2024 – февруари 2024 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 23.01.2024 година…

Најниската основица за пресметка на придонесите за 2024 година изнесува 28.804 денари (50% од 57.609 денари). Највисока основица за пресметка на придонесите за 2024 година за примањата од работен однос и за примања на извршен член на одбор на директори, член на управен одбор, односно управител во трговско друштво изнесува 921.744 денари (16 x 57.609). Највисока основица за пресметка на придонесите за 2024 година за самовработено лице изнесува 691.308 денари (12 x 57.609).

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот декември 2023 – јануари 2024 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.12.2023 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот ноември 2023 – декември 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.11.2023 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот октомври 2023 – ноември 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 20.10.2023 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот септември 2023 – октомври 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 20.09.2023 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот август 2023 – септември 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.08.2023 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот јули 2023 – август 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.07.2023 година…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.