+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникПодетално за можностите за исправка на побарувањето, односно обврската за ДДВ по истекот на рокот за поднесување на годишната сметка за 2012 година може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Подетално во врска со постапката за остварување на правото на отпис на обврските за придонеси од здравствено осигурување кои настанале до крајот на 2008 година може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Подетално за начинот на изготвување на годишната сметка за 2012 година кај самостојните вршители на дејност и трговците поединци може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе..

Подетално за начинот на остварувањето на наведеното право на отпис на каматите може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Наведениот процент се користи за пресметка на месечната аконтација на данокот на добивка за месец Јануари 2013 година која е потребно да се плати најдоцна до 15 Февруари 2013 година.

Според најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика цената на бензините од 12 февруари 2013 година се зголемува за 2,5 денари, а дизелот и екстралесното поскапуваат за половина денар.

Просечната плата по работник во Република Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2013 година изнесува 30.595 денари…

Со кликнување на повеќе може да ги преземете Обрасците за годишна сметка во word формат за полесно и директно пополнување на годишната сметка за 2012 година…

Во врска со известувањето од некои Консалтинг куќи дека до колку се присуствува на нивните советување за годишна сметка за 2012 година ќе се добијат бодови за Континуирано професионално усовршување – КПУ, сакаме да Ве известиме дека станува збор за груба измама и манипулација и изигрување на законските одредби на Законот за вршење на сметководствени работи…

На веб страната на Централниот регистар објавено е Известување за начинот на доставувањето на годишната сметка за сите обврзници кои се должни да достават годишна сметка за 2012 година…

во Службен весник на РМ, број 7 од 2013 година објавен е Правилник за начинот и условите за поднесување на годишната сметка во електронска форма кој се применува од 12 јануари 2013 година…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.