+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникПодатокот за процентот на МДБ за аконтацијата за данок на добивка за месец април 2022 година е позитивен и изнесува 6,3%. Врз основа на наведеното месечната аконтација на данокот на добивка за месец април 2022 година која треба да се плати до 15 мај 2022 година се утврдува во висина од 1/12 од годишната даночна обврска утврдена во Даночниот биланс за 2021 година зголемена за 6,3% (АОП 56 од ДБ за 2021 година).

Податокот за процентот на МДБ за аконтацијата за данок на добивка за месец март 2022 година е позитивен и изнесува 5,4%. Врз основа на наведеното месечната аконтација на данокот на добивка за месец март 2022 година која треба да се плати до 15 април 2022 година се утврдува во висина од 1/12 од годишната даночна обврска утврдена во Даночниот биланс за 2021 година зголемена за 5,4% (АОП 56 од ДБ за 2021 година).

Податокот за процентот на МДБ за аконтацијата за данок на добивка за месец јануари 2021 е позитивен и изнесува 0.5%. Врз основа на наведеното месечната аконтација на данокот на добивка за месец јануари 2021 година која треба да се плати до 15 февруари 2021 година…

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот јануари – февруари 2019 во однос на просекот за 2018 година е негативен и изнесува -0.6%…

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Декември 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.6%…

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Декември 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.7%…

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Ноември 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.7% …

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Октомври 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.6% …

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Септември 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.5% …

Почитувани,Содржината можат да ја видат само претплатници на МСФИ Консалтинг.Доколку сте наш активен претплатник Најавете се за да ја видите оваа содржина.(Доколку не сте претплатник кликнете тука за да се регистрирате и да добиете информации за претлата)

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Јули 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.2%…

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Јуни 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.0%…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.