+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникВо написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе се осврнуваме на даночниот третман од аспект на ДДВ, данок на имот и увозни давачки на внесувањето на непаричен влог при основањето на едно друштво…

Со кликнување на повеќе може да го симнете Декемврискиот број од 2013 година на еле­ктро­нско­то изда­­ние на спис­ани­е­то МСФИ Инф­о­­рма­­тор…

Написот кој кој може да со симнете со кликнување на повеќе има за цел да Ве запознае со законската регулатива по однос на остварувањето на правото за ослободување од плаќање на персонален данок на доход за нововработените лица како и за работодавачите кои отпочнуваат со вршење на дејност.

Во написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе се осврнуваме на законската регулатива како и на сметководствениот и даночниот третман на наведените трошоци на работодавачот поврзани со исплатата на новогодишниот надоместок и давањето на пригодни новогодишни подароци на деловните партнери.

Со кликнување на продолжи може да го преземете Написот во кој Ви ги презентираме најзначајните новини кои ги носи Предлог Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност…

Во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе се осврнуваме на сметководствениот и даночен третман на префактурирани трошоци…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2013 година заклучно со периодот Декември 2013 – Јануари 2014 година (ажурирано со соопштението на ДЗС од 27.12.2013 година)…

Со кликнување на продолжи може да го преземете Написот во кој подетално Ве потсетуваме на обврските кои беа пропишани со овој Закон а се однесуваат на работодавачите и на вработените во Друштвата…

Со кликнување на повеќе може да го симнете Ноемврискиот број од 2013 година на еле­ктро­нско­то изда­­ние на спис­ани­е­то МСФИ Инф­о­­рма­­тор…

Со кликнување на повеќе може да ги симнете Написот во кој подетално ги наведуваме случаите кога се смета дека е склучен договор за вработување, а кога работникот може да биде ангажиран со склучување на посебни договори…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.