+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникПодетално во однос на роковите на чување и постапката на уништување на финансиско – сметководствена документација може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Почитувани колешки

Нека Ви е честит Денот на жената, 8-ми Март, со желби секој ден во годината да Ви биде исполнет со љубов и внимание од сите оние кои Ви значат и ги сакате…

МСФИ Консалтинг

Подетално за даночниот и сметководствениот аспект на исплатата на дивиденда во 2013 година може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Подетално за можностите за исправка на побарувањето, односно обврската за ДДВ по истекот на рокот за поднесување на годишната сметка за 2012 година може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Подетално во врска со постапката за остварување на правото на отпис на обврските за придонеси од здравствено осигурување кои настанале до крајот на 2008 година може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Подетално за начинот на изготвување на годишната сметка за 2012 година кај самостојните вршители на дејност и трговците поединци може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе..

Подетално за начинот на остварувањето на наведеното право на отпис на каматите може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Наведениот процент се користи за пресметка на месечната аконтација на данокот на добивка за месец Јануари 2013 година која е потребно да се плати најдоцна до 15 Февруари 2013 година.

Според најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика цената на бензините од 12 февруари 2013 година се зголемува за 2,5 денари, а дизелот и екстралесното поскапуваат за половина денар.

Просечната плата по работник во Република Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2013 година изнесува 30.595 денари…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.