+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникСогласно известувањето на Управата за јавни приходи, рокот за поднесување на ДДВ-пријавите е 25 јануари, а бидејќи последниот рок паѓа во сабота (неработен ден), согласно законот даночните обврзници своите ДДВ-пријави ќе можат да ги поднесат и на 27 јануари 2014 година (понеделник), како прв работен ден.

Известувањето на Централниот регистар во однос на поднесувањето на годишната сметка за 2013 година може да го преземете со кликнуивање на повеќе…

Подетално за сметководствениот третман на корективните и некорективните настани по 31 Декември 2013 година а кои се однесуваат на годишната сметка може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

За сите новини кои ги носат овие измени на даночните и сметководствени прописи ќе ве информираме на нашите претстојни советувања кои ќе ги одржиме во следните градови: 29 Јануари 2014 (среда) во Штип – Хотел Оаза, 30 Јануари 2014 (четврток) во Битола – Хотел Милениум, на 31 Јануари 2014 – Скопје (петок) – Хотел Континентал и на 5 Февруари 2014 – Скопје (среда) – Хотел Континентал

Со кликнување на повеќе може да го симнете Јануарскиот број од 2014 година на еле­ктро­нско­то изда­­ние на спис­ани­е­то МСФИ Инф­о­­рма­­тор…

Во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе се осврнуваме на одредени специфичности кои може да се јават при пополнување на ДДВ пријавата за последниот даночен период од 2013 година…

Фирмите треба да овластат лице или сметководител (сметководствена компанија) кои ќе ги спроведуваат електронските пријави во здравственото осигурување…

Во написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе подетално се осврнуваме на предложените измени на Законот за персоналниот данок на доход…

Бидејќи се наближува законскиот рок 15 Јануари 2014 година со кликнување на повеќе може да го симнете Написот во кој се осврнуваме на прашањето за регистрација за ДДВ како и на начинот на остварување на правото на одбивка на влезниот ДДВ содржан во залихите набавени од страна на субјектите пред нивната регистрација за ДДВ…

Во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе Ви ги презентираме новините кои го носи Предлог – Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на добивка кој се наоѓа во Собраниска процедура…

Во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе Ви ги презентираме новините кои ги носат овие измени и дополнувања на Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството…

Во Службен Весник на РМ, број 1 од 2014 година, објавена е Уредбата за изменување на уредбата за издатоците за службени патувања и селидби со која се продолжува примената на нејзините одредби до 31 декември 2014 година …

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.