+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk

Процентот за МДБ за аконтацијата за месец Јули 2018 година е позитивен и изнесува 2.2%

danoci-za-koi-ne-ste-slushnale-62626

Податокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Јули 2018 во однос на просекот за 2017 година е позитивен и изнесува 2.2%. Врз основа на наведеното месечната аконтација за месец Јули 2018 година која треба да се плати до 15 Август 2018 година се утврдува во висина од 1/12 од годишната даночна обврска утврдена во Даночниот биланс за 2017 година зголемена за 2.2% (АОП 44 од ДБ за 2017 година).

Подетално за начинот на плаќање на аконтациите на данокот на добивка во 2018 година во зависност од видот на субјектите кои ја плаќаат аконтацијата може да прочитате во следните написи кои Ви ги даваме подолу:

  • Објавено на: 07/08/2018
Print Friendly
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.