+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникВо продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот јуни 2023 – јули 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 20.06.2023 година…

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2023 година заклучно со периодот мај 2023 – јуни 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.05.2023 година…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Април 2023 – Мај 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 20.04.2023 година…

Во продолжение Ви ги даваме највисоките износи на дневници за службени патувања по земји…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Март 2023 – Април 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.03.2023 година…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Февруари 2023 – Март 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.02.2023 година…

Најниската основица за пресметка на придонесите за 2023 година изнесува 24.699 денари (50% од 49.397 денари), Највисока основица за пресметка на придонесите за 2023 година за примањата од работен однос и за примања на извршен член на одбор на директори, член на управен одбор, односно управител во трговско друштво изнесува 790.352 денари (16 x 49.397), Минималната плата во 2023 година заклучно со февруари 2023 година изнесува 26.422 денари бруто плата (минимална нето плата изнесува 18.025 денари заради новото лично ослободување за 2023 година од 9.038 денари)
Независно од висината на платата во 2023 година се применува единствена стапка на данок на доход од 10%; Даночното намалување (личното ослободување) кое се применува во 2023 година при пресметка на данокот на доход од плата изнесува 9.038 денари и истото е објавено во Службен весник 283/2022….

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Декември 2022 – Јануари 2023 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.12.2022 година…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Ноември 2022 – Декември 2022 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 23.11.2022 година…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Октомври 2022 – Ноември 2022 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.10.2022 година…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Септември 2022 – Октомври 2022 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 21.09.2022 година…

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Август 2022 – Септември 2022 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 19.08.2022 година…

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.