+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникПоради спроведување на есенската акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина”, 21.11.2012 година (среда), е неработен ден за граѓаните на Република Македонија.

Наведениот процент се користи за пресметка на месечната аконтација на данокот на добивка за месец Октомври 2012 година која е потребно да се плати најдоцна до 15 Ноември 2012 година

Обврската за потпишување на годишните сметки и финансиските извештаи исклучиво од страна на овластени сметководители, односно сметководители ќе се однесува на годишната сметка за 2013 година…

Регулаторната комисија за енергетика денеска одлучи цената на еуросупер 98 да се зголеми за 0,5 денари, односно на 85 денари за литар. Дизелот пак поскапува за 2 денари

Од страна на Владата на РМ предложени се измени на Законот за данокот на додадена вредност кои се доставени до Собранието на РМ за усвојување.

Наведениот процент се користи за пресметка на месечната аконтација на данокот на добивка за месец Септември 2012 година која е потребно да се плати најдоцна до 15 Октомври 2012 година.

Согласно известувањето од Министерството за финансии средствата за добивање на уверение за сметководител, односно овластен сметководител може да се уплатат на следниот начин:

Согласно соопштението на Владата на Република Македонија од 19.09.2012 година, утврдена е висината на надоместокот за добивање на уверение за сметководител и за овластен сметководител.

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.