+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk


Актуелности

centralen-registar

Известување на Централниот Регистар за начинот на поднесување на годишните сметки и финансиски извештаи за 2016 година
Известување на Централниот Регистар за начинот на поднесување на годишните сметки и финансиски извештаи за 2016 година (ПРЕЗЕМИ) За субјектите кои се должни за доставување на годишни сметки и финансиски извештаи до Регистарот за годишни сметки при Централниот регистар на Република Македонија, во согласност со член 469 од Законот за трговските друштва („Сл. Весник на…

Објавено на: 24/02/2017
index

Соопштение на Централниот Регистар за прием на годишни сметки за 2016 година
Се известуваат сите обврзници за поднесување на годишни сметки, дека Централниот регистар на РМ ќе врши прием на годишни сметки и финансиски извештаи за 2016 година, во деновите 25.02.2017 (сабота) од 08:00 до 16:00 часот, 27.02.2017 (понеделник) и 28.02.2017 (вторник) од 08:00 до 20:00 часот….

Објавено на: 23/02/2017
f1a2c267fac92711fcfb746faeddbf0d

Податоци за плата и надоместоци од работен однос за периодот Февруари 2017 – Март 2017 година
Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2017 година заклучно со периодот Февруари 2017 – Март 2017 година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.02.2017 година..

Објавено на: 22/02/2017
slika

МСФИ е Напис: Сметководствен третман на резервациите (Резервирања, неизвесни обврски и неизвесни средства – МСС 37 и Оддел 21 од МСФИ за МСЕ)
Во написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе низ практични примери се осврнуваме на условите кои треба да бидат исполнети за да се признае резервација, мерење на резервацијата, резервирање на трошоци во гарантен рок, резервирање за трошоци за обновување на природни богатства, резервации за преструктуирање, резервации кај неповолни договори, резервирање на трошоци врз основа на судски спорови, резервирања кога трошоците ги надоместуваат други субјекти, обелоденување на резервирањето и за неизвесните средства и неизвесните обврски.

Објавено на: 17/02/2017
1411567438000-153681171

МСФИ е Напис: Склучување на договор за вработување со работник
Подетално во однос на прашањето за склучување на договор за вработување со работник може да прочитате во Написот кој може да го преземете со кликнување на повеќе во кој Ви даваме и модел на Договор за вработување со полно работно време…

Објавено на: 13/02/2017
unnamed

Исправка на дадено соопштение
Во известувањето кое беше објавено на 10.02.2017 година за одржаниот состанок на МСФИ Консалтинг со преставници на Институтот на сметководители и овластени сметководитеи на РМ направена е грешка со тоа што наместо како што е наведено г-ѓа Ленче Папазова треба да стои г-ѓа Ленче Папазовска, додека наместо именувањето на г-дин Драган Митковски како Претседател на Собранието на Институтот, треба да стои Претседавач на Собранието на Институтот. Се извинуваме на почитуваните колеги…

Објавено на: 10/02/2017
unnamed

Известување за одржан работен состанок на МСФИ Консалтинг со преставници на Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ (ИСОС)
Во рамките на активностите преземени од страна на Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ (ИСОС) за остварување на контакти со сите консалтинг куќи на ден 08.02.2017 година, во просториите на хотелот “ Холидеј ин” беше одржан работен состанок помеѓу преставници на МСФИ Консалтинг и преставници на Институтот…

Објавено на: 10/02/2017
zadrska

МСФИ е Напис: Задржување и порамнување на платата на работникот од страна на работодавачот
Во написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе низ повеќе примери се осврнуваме на можноста на работодавачот да врши задржување на дел од платата (во случаи определени со закон) како и на можноста да врши порамнување на свое побарување од работникот…

Објавено на: 06/02/2017
Business Architecture And Development Working on BrTrxGen

ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, МСФИ Консалтинг Ве поканува на советување за изготвување на годишната сметка и финансиските извештаи за 2016 година
Советувањата ќе се одржат во следните градови: на 27 Јануари 2017 (петок) во Штип – Хотел Оаза; 1 Февруари 2017 (среда) во Скопје – Хотел Холидеј Ин; 2 Февруари 2017 (четврток) во Битола – Хотел Милениум; 3 Февруари 2017 (петок) во Охрид – Хотел Милениум Палас; 8 Февруари 2017 (среда) во Скопје – Хотел Холидеј ИН…

Објавено на: 30/01/2017
ujpslika

Официјално соопштение на УЈП за продолжување на роквите за доставување на ДДВ пријавата и годишните извештаи од персонален данок на доход (ПДД-ГИ/ОЗП, ПДД-ГИ/ОЦО, ПДД/ГИ-ЗП, ПДД-ГИ)
Како што Веќе Ве известиме, на веб страната на УЈП објавено е и официјално соопштение за пролонгирање на крајниот рок за доставување на ДДВ пријавите до 01.02.2017 година. Исто така се пролонгира и крајниот рок за поднесување на ПДД-ГИ/ОЗП, ПДД-ГИ/ОЦО, ПДД/ГИ-ЗП, ПДД-ГИ пријавите најдоцна до 07.02.2017 година. Соопштението Ви го презентираме во целост…

Објавено на: 26/01/2017

Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.