+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk

Известување на ИСОС во врска со цената на сметководствените услуги и намалување на членарините

569585164bf57f8a1e8703b19497bdbc_xl

Институтот на сметководители и овластени сметководители на својата веб страна објави Правилник за критериуми за утврдување на цената на сметководствените услуги. Правилникот е донесен со Одлука бр.0302/291 од страна на Управниот одбор на Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, на седницата одржана на ден 11.09.2017 година.

Преземете ја Одлуката

Правилникот може да се преземе со најава на веб страната на ИСОС (за најава потребно е да имате корисничко име и шифра претходно добиена од ИСОС)

Известување на ИСОС за намалување на членарините за сите субјекти вршители на сметководствени работи

Управниот одбор на Институтот на сметководители и овластени сметководители разгледуваќи ја состојбата и настаните околу примената на Законот за вршење на сметководствени работи донесе Одлука за намалување на висината на месечната чланарина и надоместоци за сите субјекти вршители на сметководствени работи кои се стекнале со лиценца за работа согласно Законот за вшење на сметководствени работи за 50%.

Преземи ја Одлуката за намалување на членарините

 

 

  • Објавено на: 14/09/2017
Print Friendly
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА КПУ ОБУКИ

Почитувани колеги,

МСФИ Консалтинг од месец Октомври 2017 година започнува со организирање на едукативни обуки за континуирано професионално усовршување за сметководителите и овластените сметководители.

До колку сте заинтересирани да ги следите обуките кои МСФИ Консалтинг ги организира во текот на ме­сец Октомври 2017 година, а заради обезбедување на уредна евиденција на вашето присуство и остварените КПУ часови, Ве молиме најдоцна 5 дена пред почетокот на советувањето да се регистрирате со кликнување на РЕГИСТРАЦИЈА

КПУ обуките ќе се одржат во следните градови:


  • 26 Октомври 2017 (четврток) во Прилеп - Хотел Кристал Палас
  • 27 Октомври 2017 (петок) во Скопје - Хотел Холидеј Ин
  • 28 Октомври 2017 (сабота) во Скопје - Хотел Континентал
  • 31 Октомври 2017 (вторник) во Струмица - Хотел Сириус