+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ Советник
МСФИ Напис: Пресметка на казнена камата во 2020 година (од 1 јули 2020 година казнената камата во договори меѓу правни лица е 11,5%, додека во договорите во кои барем едно лице е физичко лице казнената камата изнесува 9,5%

Почитувани,
Содржината можат да ја видат само претплатници на МСФИ Консалтинг.
Доколку сте наш активен претплатник Најавете се за да ја видите оваа содржина.
(Доколку не сте претплатник кликнете тука за да се регистрирате и да добиете информации за претлата)
  • Објавено на: 02/07/2020

Други написи за преземање


Известување на УЈП во врска со ТП и СВД: Поднесување на барање за враќање на примената финансиска поддршка за исплата на плати, придонеси и исплатени финансиски средства на вршители на самостојна дејност и барање за претворање на финансиска поддршка во грант
МСФИ Напис: Финансиска поддршка на работодавачите за исплата на плати на вработените за месеците февруари и март 2021 година (Предлог законот е доставен на усвојување до Собранието на РСМ по скратена постапка)
Прашање на денот: Пополнување на Барањето за враќање на финансиска поддршка од страна на непрофитните организации
Известување од УЈП: Барање за пресметување на износот за враќање на примената субвенција за исплата на придонеси од задолжително осигурување за месеците април, мај и јуни 2020 година „Образец ДД-ГДВП/БВ-СПЗСО“ објавен на е-Даноци
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.