+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk

МСФИ е Напис: Oданочување на примања на спортистите и другите спортски работници

d431346fc94cf51cd1dd32d812fa4ae5Спорт, во смисла на член 2 од Законот за спортот, е дејност која ги опфаќа сите форми на спортска активност на спортистите од сите возрасти, како и спортско – рекреативните активности на граѓаните. Спортисти, согласно член 30 од Законот за спорт, се: спортисти од сите возрасти кои учествуваат во спортски активности и сите учесници во спортско – рекреативните активности. Член 31 од Законот за спорт дефинира дека спортските активности се извршуваат професионално и аматерски. Во написот кој може да го симнете со кликнување на преземи се осврнуваме на даночниот третман на примањата кои ги остваруваат професионалните спортисти и обврската за плаќање на придонес врз основа на инвалидност и телесно оштетување за спортистите аматери.

МСФИ е Напис: Oданочување на примања на спортистите и другите спортски работници (ПРЕЗЕМИ)

  • Објавено на: 19/05/2017
Print Friendly
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА КПУ ОБУКИ

Почитувани колеги,

МСФИ Консалтинг од месец Октомври 2017 година започнува со организирање на едукативни обуки за континуирано професионално усовршување за сметководителите и овластените сметководители.

До колку сте заинтересирани да ги следите обуките кои МСФИ Консалтинг ги организира во текот на ме­сец Октомври 2017 година, а заради обезбедување на уредна евиденција на вашето присуство и остварените КПУ часови, Ве молиме најдоцна 5 дена пред почетокот на советувањето да се регистрирате со кликнување на РЕГИСТРАЦИЈА

КПУ обуките ќе се одржат во следните градови:


  • 26 Октомври 2017 (четврток) во Прилеп - Хотел Кристал Палас
  • 27 Октомври 2017 (петок) во Скопје - Хотел Холидеј Ин
  • 28 Октомври 2017 (сабота) во Скопје - Хотел Континентал
  • 31 Октомври 2017 (вторник) во Струмица - Хотел Сириус