+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ Советник
Известување на УЈП: Усогласени структури за вид и подвид на приход за поднесување на е-ППД со прикачување на xml фајл

ujpedanociСогласно Законот за данок на личен доход објавен во Службен весник на РМ бр.241/18 од 26.12.2018 година, кој започна да се применува од 1 јануари 2019 година, извршено е усогласување на структурите за вид и подвид на приход за поднесување на е-ППД со прикачување на xml фајл.

Истите може да ги превземете од системот е-Персонален данок, во делот Аконтативна пресметка – прикачување на xml фајл. Во самите структури означен е и датум на важење по пооделните видови и подвидови на приходи.

  • Објавено на: 04/01/2019
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.