Slide background
е поважна
Суштината
од формата
Slide background

ПРЕТПЛАТА ЗА 2014 ГОДИНА

МСФИ Вести е-Маил сервис

МСФИ е-Написи

МСФИ Информатор месечно Списание

Прирачник за годишна сметка

Slide background

Актуелности

Големи зделки и зделки со заинтересирана страна

Во Написот кој може да го симнете со кликнување на преземи подетално се осврнуваме на законската регулатива и обврските кои се предвидени при одобрување на големи зделки и зделки со заинтересирана странa…

Објавено на 17/07/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

Од 1 јули 2014 година нов начин на ослободување од ддв, царина и акциза на прометот на добра и услуги за проекти финансирани од странски донации

Во Написот кој може да го симнете со клинување на повеќе се осврнуваме на практична примена на наведените ослободувања и на постапката на пријавување на прометот на добра и услуги при изготвување на фактура преку системот на е – даноци…

Објавено на 15/07/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

Објавени нови обрасци за државна евиденција кои ќе се поднесуваат со годишната сметка за 2014 година

Заради навремено информирање со неопходните податоците кои се бараат во овие нови обрасци “ДЕ” истите може да ги погледнете со кликнување на повеќе…

Објавено на 09/07/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

МДБ за аконтацијата за месец Јуни 2014 година е негативен и изнесува – 0,6%

Врз основа на наведеното месечната аконтација за месец Јуни 2014 година се утврдува во висина од 1/12 од годишната даночна обврска утврдена во Даночниот биланс за 2013 година без зголемување (АОП 34)…

Објавено на 07/07/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

Предложен нов Закон за данок на добивка за 2014 година

Подетално за Предложениот Нов Закон за данок на добивка и новите законски решенија кои се предложени може да прочитате во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе…

Објавено на 02/07/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

Објавена референтната стапка за утврдување на казнената камата за периодот од 1 Јули до 31 Декември 2014 година

ЗА ДОЛГ ВО ДЕНАРИ во периодот од 1 Јули до 31 Декември 2014 година во облигационите односи помеѓу правни лица стапката на казнена камата е 13,25 %, додека во облигационите односи од кои барем едно лице е физичко лице стапката е 11,25%.

Објавено на 01/07/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

Податоци за плата и надоместоци на трошоци од работен однос за 2014 година

Во продолжение може да ги симнете податоците за плата и надоместоци од работен однос за 2014 година (за периодот Јуни 2014 – Јули 2014 година) согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 27.06.2014 година

Објавено на 27/06/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

e-СПИСАНИЕ МСФИ – ИНФОРМАТОР Јуни 2014

Со кликнување на повеќе може да го симнете Јунскиот број од 2014 година на еле­ктро­нско­то изда­­ние на спис­ани­е­то МСФИ Инф­о­­рма­­тор…

Објавено на 19/06/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО, МСФИ Консалтинг Ве поканува на советување на 3 Јуни во Штип, на 4 Јуни во Скопје, на 5 Јуни во Битола и на 10 Јуни во Охрид

Почитувани колеги, МСФИ Консалтинг Ве поканува на оветувањата кои ќе ги организира во следните градови: 3 Јуни 2014 (вторник) во Штип во Хотел Оаза, 4 Јуни 2014 (среда) во Скопје во Хотел Холидеј Ин, 5 Јуни 2014 2014 (четврток) во Битола – Хотел Милениум и 10 Јуни 2014 (вторник) во Охрид во Хотел Ривиера

Објавено на 01/06/2014 од msfiwebadmin Повеќе...

Задршки од плата – законски и сметководствен аспект

Заради актуелноста на наведеното прашање како во професионалната фела така и во пошироката јавност, во Написот кој може да го симнете со кликнување на повеќе се осврнуваме на законскиот и сметководствениот аспект на задршките од плата на работниците по различни основи…

Објавено на 01/06/2014 од msfiwebadmin Повеќе...
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.