+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ Советник
Информација во однос на сметката за плаќање на надоместокот за добивање на уверение за сметководител и овластен сметководител

Согласно известувањето од Министерството за финансии средствата за добивање на уверение за сметководител, односно овластен сметководител може да се уплатат на следниот начин:

 

  • Со налог ПП 50 со намена „за добивање на сертификати за сметководители“ на сметката на Министерството за финансии: 090010016763117 приходно конто 725939 програма 10.

 

Напомена: Пример за пополнет Налог ПП 50 може да преземете подолу со кликнување на преземи:

 

Пример за пополнет Налог ПП 50 (преземи)

 

Висината на надоместокот за привремено уверение изнесува:

 

  • за сметководител 300 денари
  • за овластен сметководител 500 денари

 

Надоместокот за добивање на трајно уверение за сметководител или овластен сметководител ќе изнесува 1.000 денари

  • Објавено на: 21/09/2012
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.