+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk

МСФИ е Вести: Објавена тарифата за висина на месечната членарините во ИСОС за субјектите вршители на сметководствени работи

На веб страната на Институтот на сметководители и овластени сметководители (ИСОС) објавена е тарифата за висина на месечните членарини за субјектите вршители на сметководствени работи (ТП сметководител, ТП овластен сметководител и Друштво за вршење сметководствени работи).

Имено согласно член 2 од Тарифникот за висина на членарините донесен на 21.07.2016 година под број 02-15/20 месечната членарина изнесува:

Месечната членарина изнесува:

1.ТП сметководител – 300,00 денари месечно
2.ТП овластен сметководител – 500,00 денари месечно
3. Друштво за вршење сметководствени работи:

– до двајца сметководители – 800,00 денари
– од двајца до пет сметководители – 1.500, 00 денари

– од пет до 10 сметководители – 2.000,00 денари
– над 10 сметководители – 3.000,00 денари

Членарината почнува да се плаќа од јули 2017 година.

  • Објавено на: 13/07/2017
Print Friendly
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА КПУ ОБУКИ

Почитувани колеги,

МСФИ Консалтинг Ве поканува на ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр. 2/2017-8 часа во МЕСЕЦ НОЕМВРИ.

До колку сте заинтересирани да ги следите обуките кои МСФИ Консалтинг ги организира во текот на ме­сец Ноември 2017 година, а заради обезбедување на уредна евиденција на вашето присуство и остварените КПУ часови, Ве молиме најдоцна 5 дена пред почетокот на советувањето да се регистрирате со кликнување на РЕГИСТРАЦИЈА

КПУ обуките ќе се одржат во следните градови:


  • 18 Ноември 2017 (сабота) во Скопје – Хотел Континентал
  • 21 Ноември 2017 (вторник) во Охрид – Хотел Милениум Палас
  • 22 Ноември 2017 (среда) во Прилеп – Хотел Кристал Палас
  • 23 Ноември 2017 (четврток) во Тетово – Ресторан Принц
  • 28 Ноември 2017 (вторник) во Струмица – Хотел Сириус
  • 29 Ноември 2017 (среда) во Скопје – Хотел Континентал
  • 30 Ноември 2017 (четврток) во Скопје – Хотел Континентал