+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk

Подетално за измените и дополнувањата на Законот за ДДВ објавени во Службен весник број 155 од 2012 година и кои стапуваат во сила на 18 декември 2012 година може да прочитате во продолжение во Написот кој може да го преземете…

Во Написот кој може да го преземете во продолжение се осврнуваме на прашањата во врска со законскиот, даночниот и сметководствениот третман на давањето на новогодишен надоместок, новогодишни пакетчиња за вработените и давањето на пригодни новогодишни подароци на деловните партнери на Друштвото…

Во Написот кој може да го преземете во продолжение се осврнуваме на законските новини кои ги носи Одлуката на НБРМ за повлекување од про­ме­т на кованите пари во апоен од 50 дени, објавена во Службен весник на РМ, бр.54/2012.

Во Написот кој може да го преземете во продолжение се осврнуваме на законските новини кои ги носи Новиот Закон за туристички развојни зони и даночните олеснувања и ослободувања кои ги носи законот…

Во Написот кој може да го преземете во продолжение се осврнуваме на предложените законски новини кои ги носи законот особено во однос на ослободувањето од оданочување со персонален данок на доход на одделни видови надоместоци и приходи кои ги остваруваат физички лица…

Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА КПУ ОБУКИ

Почитувани колеги,

МСФИ Консалтинг од месец Октомври 2017 година започнува со организирање на едукативни обуки за континуирано професионално усовршување за сметководителите и овластените сметководители.

До колку сте заинтересирани да ги следите обуките кои МСФИ Консалтинг ги организира во текот на ме­сец Октомври 2017 година, а заради обезбедување на уредна евиденција на вашето присуство и остварените КПУ часови, Ве молиме најдоцна 5 дена пред почетокот на советувањето да се регистрирате со кликнување на РЕГИСТРАЦИЈА

КПУ обуките ќе се одржат во следните градови:


  • 26 Октомври 2017 (четврток) во Прилеп - Хотел Кристал Палас
  • 27 Октомври 2017 (петок) во Скопје - Хотел Холидеј Ин
  • 28 Октомври 2017 (сабота) во Скопје - Хотел Континентал
  • 31 Октомври 2017 (вторник) во Струмица - Хотел Сириус