+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ Советник
МДБ за аконтацијата за месец Декември 2014 година е негативен и изнесува – 0,9%

AccountantПодатокот за процентот на МДБ, односно кумулативниот пораст на цените на мало за периодот Јануари – Декември 2014 во однос на просекот за 2013 година согласно соопштението на ДЗС број 4.1.15.02 од 08.01.2015 година е негативен и изнесува – 0,9%. Врз основа на наведеното месечната аконтација за месец Декември 2014 година која треба да се плати до 15 Јануари 2015 година се утврдува во висина од 1/12 од годишната даночна обврска утврдена во Даночниот биланс за 2013 година без зголемување.

  • Објавено на: 08/01/2015
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.