+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникИзвестување на УЈП: Поднесување на ДДВ-пријави и на 27 јуни 2017 година (вторник)

Ги потсетуваме даночните обврзници дека ДДВ-пријавите ќе можат да се поднесуваат и на 27 јуни 2017 година (вторник), бидејќи последниот рок 25-ти Јуни паѓа во недела (неработен ден и државен празник) и понеделник се смета за неработен ден.

  • Објавено на: 23/06/2017
Print Friendly

Други написи за преземање


МСФИ е Вести: Останува минималната нето плата од 14.500 денари и за април, мај и јуни 2020 година
МСФИ е Вести: Се овозможува одржување на Акционерски собранија и Собир на содружници но се забранува исплата на дивиденда на странски содружници, односно за странски акционери кај сите трговски друштва (Измени на Уредбата за примена на Законот за трговски друштва во вонредна состојба)
Известување од УЈП: Ослободување од плаќање на МДБ за месеците март, април и мај 2020 година за обврзниците кои поради мерките за Covid-19 имаат претрпено штета во своето работење
МСФИ е Вести: Во Службен весник на РСМ, бр. 86 од 1.4.2020 година објавена е Уредбата за примената на Законот за извршување за време на вонредната состојба со која се стопираат извршувањата по издадените налози од страна на извршителите до 30 јуни 2020 година
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.