+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникПросечната плата по работник во Република Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2013 година изнесува 30.595 денари…

Со кликнување на повеќе може да ги преземете Обрасците за годишна сметка во word формат за полесно и директно пополнување на годишната сметка за 2012 година…

Во врска со известувањето од некои Консалтинг куќи дека до колку се присуствува на нивните советување за годишна сметка за 2012 година ќе се добијат бодови за Континуирано професионално усовршување – КПУ, сакаме да Ве известиме дека станува збор за груба измама и манипулација и изигрување на законските одредби на Законот за вршење на сметководствени работи…

На веб страната на Централниот регистар објавено е Известување за начинот на доставувањето на годишната сметка за сите обврзници кои се должни да достават годишна сметка за 2012 година…

во Службен весник на РМ, број 7 од 2013 година објавен е Правилник за начинот и условите за поднесување на годишната сметка во електронска форма кој се применува од 12 јануари 2013 година…

Референтната стапка за пресметување на стапката на казнена камата за периодот од 01.01 до 30.06.2013 година изнесува 3,75%. Едномесечната стапка на ЕУРИБОР објавена на 31.12.2012 година изнесува 0,109%…

Ви посакуваме многу здравје, среќа и успеси во Новата 2013 година. Секој ден во новата година нека Ви биде поуспешен од претходниот и формата нека не Ви преставува пречка до успехот, зошто Суштината е поважна од формата.
Среќна Нова 2013 година

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 останува 80,50 денари, а онаа на ЕУРОСУПЕР-98 82,00 денари – односно исто како изминатите две седмици. Од 18 Декември, цената на ЕУРОДИЗЕЛ-от ќе изнесува 71,50 денари, односно 1,50 денари помалку.

МСФИ КОНСАЛТИНГ ве поканува на советување во следните градови: 7 Декември 2012 во Штип во Хотел Оаза; 12 Декември 2012 во Скопје во М6 Едукативен центар (до Алкалоид) и 14 Декември 2012 во Битола во Хотел ресторан Премиер.

Наведениот процент се користи за пресметка на месечната аконтација на данокот на добивка за месец Ноември 2012 година која е потребно да се плати најдоцна до 15 Декември 2012 година

Новата цена на Еуросупер БС-95 изнесува 80,50 денари за литар, на Еуросупер БС-98 – 82,00 денари за литар и на Еуродизел 73 денари за литар. Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство се зголемува за еден денар и ќе изнесува 62 денари за литар, а на мазутот цената се намалува и ќе се продава по 42,241 денар за килограм.

Преку користење на оваа услуга, фирмите ќе можат брзо и едноставно преку телефонско јавување на бесплатниот број 0800 33 000 да извршат промена на податоците кои се водат во Регистарот на даночни обврзници на УЈП.

Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.