+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ Советник
7.531 денари изнесува месечното лично ослободување за 2018 година

business-womanВо „Службен Весник на РМ“ број 193 од 27.12.2017 од страна на Министерството за Финансии е објавено личното ослободување за 2018 година. Согласно објавата, личното ослободување по основ на лични примања од плата од работен однос и пензија, месечно се утврдува во износ од 7.531,00 денар и ќе почне да се користи со исплатата на јануарската плата за 2018 година.

На годишно ниво личното ослободување за персоналниот данок на доход за 2018 година изнесува 90.372,00 денари.

 

Објава за висината на личното ослободување за 2018 година (ПРЕЗЕМИ)

  • Објавено на: 29/12/2017
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.