+389 2 3112 323 / +389 2 3112 334 / +389 70 333 713info@msfi.com.mk
МСФИ СоветникМСФИ КОНСАЛТИНГ НА СИТЕ СВОИ ПРИЈАТЕЛИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИTE ПРАЗНИЦИ СО ЖЕЛБА ЗА РАДОСТ, МИР И СПОКОЈ ВО СЕКОЕ СРЦЕ И СЕКОЈ ДОМ….

easter-eggsСогласно известувањето на Министерството за труд и социјална политика, а врз основа на Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 10 Aприл 2015 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, додека 13 Aприл, 2014 година (понеделник), вториот ден на Велигден според православниот календар е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

 

МСФИ КОНСАЛТИНГ НА СИТЕ СВОИ ПРИЈАТЕЛИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ПРЕСТОЈНИТЕ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ СО ЖЕЛБА ЗА РАДОСТ, МИР И СПОКОЈ ВО СЕКОЕ СРЦЕ И СЕКОЈ ДОМ….

 

Потсетуваме дека согласно Законот за работните односи, работодавачите кои имаат намера да работат за вториот ден на велигден (13 Април 2014 година) мора  претходно писмено да го известaт подрачниот државен инспектор на трудот, односно да доставaт писмена пријава до Државниот инспекторат за труд, во законски утврдениот рок.

 

Пријавувањето може да се изврши и по електронски пат на e-mail адресата: prijava@mtsp.gov.mk

 

Пријавата треба да биде испечатена, пополнета со потребните податоци, со потпис и печат на правниот субјект и скенирана да биде испратена до Инспекторатот за труд.

 

И при електронското пријавување, како и при пријавувањето преку писмена изјава, работодавачите треба да ги запазат предвидените рокови во Законот за работни односи.

 

Во продолжение може да ја симнете пријавата за работа на државен празник

 

  • Објавено на: 10/04/2015
Print Friendly
Кориснички дел
Заборавено корисничко име или лозинка
Ве молиме внесете ја вашата email адреса. Корисничкото име и новата лозинка ќе ви бидат пратени по email.